Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne živi životom djeteta

Osmogodišnji sin Lukašenka nosi zlatni pištolj, salutiraju mu generali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji europski diktator, bjeloruski čelnik Aleksandar Lukašenko pronašao je, čini se, nasljednika osmogodišnjeg sina Nikolaja. Maleni Kolja oca prati na službenim putovanjima, ima zlatni pištolj, a na paradama mu salutiraju i generali.

Nikolaj Lukašenko ne živi životom običnog osmogodišnjaka. Umjesto s vršnjacima druži se sa svjetskim čelnicima. Bar onima koji još imaju dobre odnose s njegovim ocem, bjeloruskim diktatorom Aleksandrom.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Bjelorusiji, ilustracija Čeka se odluka suda Andrej je mjesecima zatočen u beogradskom zatvoru: "Čeka me mučenička smrt. Ne želim završiti kao Navaljni" Aleksandar Lukašenko strah od ekstremizma Putinov saveznik uvodi represivne mjere i oružane patrole na ulicama: "Moraju imati barem pištolje"

Prilikom nedavnog posjeta Venezueli, zajedno su prošetali crvenim tepihom. Nikolaj je čak dobio ponudu predsjednika Chaveza da održi govor. Njegov otac tada je rekao da će za dvadesetak godina mali Kolja preuzeti štafetu dobrih međudržavnih odnosa.

Time je i onima kojima su dosad sumnjali jasno potvrdio svoje namjere. Sin ga već godinama prati na javnim istupima. Prije dvije godine čak je posjetio papu Benedikta XVI.

>> 'Bolje biti diktator nego gay!'

Aleksandar ga često odijeva u slična odijela i uniforme. Navodno mu i generali moraju salutirati. Nikad nije javno potvrđeno tko je Nikolajeva majka. Pretpostavlja se da je rođen u izvanbračnoj Lukašenkovoj vezi s tadašnjom osobnom liječnicom.

Aleksandar Lukašenko na vlasti je od 1994. Upravo zbog kršenja ljudskih prava u većini je demokratskih zemalja nepoželjan. Posljednjeg europskog diktatora to ne brine. Autoritarni stil vladanja njemu je prihvatljiv ako se vlada na dobro naroda.

Uz Nikolaja, ima još dva sina. Najstariji, 37-godišnji Viktor, nacionalni je savjetnik za sigurnost. Međutim otac ga je javno opisao kao slabića. Drugi sin, 32-godišnji Dmitrij visoki je dužnosnik Bjeloruskog olimpijskog odbora. Njihove majke Galine, Lukašenko se riješio nedugo nakon što je postao predsjednik. Danas živi u zlatnom kavezu,a javni su joj istupi zabranjeni. 
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene