Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Emotivan susret

Oslobođena disidentica vidjela sina nakon 10 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon više od 10 godina razdvojenosti čelnica burmanske oporbe Aung San Suu Kyi susrela se s mlađim sinom.

33-godišnji Kim Aris, koji živi u Londonu, konačno je dobio vizu kako bi otputovao u Mianmar nakon nekoliko dana čekanja u Bangkoku. Kako javljaju mediji, susret je bio vrlo emotivan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dopustila posjet Amerikancu Počelo suđenje Aung San Suu Kyi Slika nije dostupna Bush ogorčen produljenjem pritvora za Aung San Suu Kyi

Kim je po dolasku u zračnu luku u Jangonu skinuo košulju i javno pokazao tetovirane simbole Nacionalne lige za demokraciju (NLD), stranke koju predvodi njegova majka.

>> Oslobođena disidentica: 'Ne mrzim one koji su me zatočili'

>> VIDEO: Suu Kyi slobodna nakon sedam godina pritvora

Suu Kyi, dobitnica Nobelove nagrade za mir, oslobođena je 13. studenoga nakon više od sedam godina kućnog pritvora. Svoj obiteljski život u potpunosti je žrtvovala u borbi za demokraciju.

Ima dva sina, Kima i Alexandera, iz braka s britanskim sveučilišnim nastavnikom Michaelom Arisom. Iz Londona, gdje je živjela, vratila se u Mianmar 1988. zbog bolesne majke, i nikada više iz zemlje nije otišla.

Ostala je ondje i 1999. dok je njezin suprug umirao od raka u Velikoj Britaniji, iz straha da se neće moći vratiti kući. Nikada nije vidjela svoju unučad.

Kim i Alexander primili su u njezino ime Nobelovu nagradu za mir koja joj je dodijeljena 1991., ali otada žive u diskreciji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene