Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 20 mjeseci

Oslobođen bloger koji je bio u zatvoru zbog vrijeđanja proroka Muhameda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saudijski bloger, uhićen 2012. godine zbog objave imaginarnog razgovora s muslimanskim prorokom Muhamedom na Twitteru, oslobođen je u utorak, izjavio je njegov odvjetnik i prijatelja, a vlada se nije oglasila.

Hamza Kashgari pobjegao je iz Saudijske Arabije u Maleziju u veljači prošle godine nakon što su njegove izjave na društvenoj mreži Twitteru razbjesnile konzervativne muslimane i izazvale prijetnje smrću. Nekoliko dana kasnije izručen je u domovinu i zatvoren.

'Jutros je oslobođen', rekao je za Reuters njegov prijatelj, 20 mjeseci nakon što je završio u zatvoru.

Istaknuti odvjetnik za ljudska prava Abdulrahman Allahim čestitao je Kashgariju na oslobađanju putem Twittera.

Saudijsko ministarstvo pravosuđa nije bilo dostupno za komentar i nije poznato kako je došlo do njegovog puštanja na slobodu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova provokacija Francuski list objavio strip o životu proroka Muhameda Slika nije dostupna Atentat u Libiji Obama osudio ubojstvo veleposlanika, pojačava sigurnosne mjere

>>Prijeti mu smrtna kazna zbog objave na Twitteru!

Kashgari, bivši kolumnist saudijskih novina al-Bilad, objavio je dugačku javnu ispriku nakon što je izbrisao objave na Twitteru i njegova obitelj je izjavila da se pokajao.

Dio saudijskih vjerskih vođa i političkih dužnosnika pozvao je na ubijanje Kashgarija nakon tri posta koja je objavio na Twitteru povodom Muhamedova rođendana.

'Na tvoj rođendan nalazim te kamo god se okrenem. Reći ću da sam neke tvoje vidove volio, druge mrzio, a mnoge nisam mogao razumjeti', jedan je od tweetova koje je Kashgari objavio. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene