Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginuo britanski planinar

Oslijepio na Everestu, morali ga ostaviti da umre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski avanturist, 28-godišnji IT stručnjak Peter Kinloch, preminuo je na najvišem vrhu svijeta.

Nesretni Kinloch penjao se na Mount Everest iz humanitarnih razloga, u sklopu kampanje sakupljanja novca za OCD Action. namjera je mu je bila osvojiti sedam najviših vrhova na svih sedam kontinenata (tzv. Seven Summit Challenge).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još jedan gaf Princ Philip rugao se slijepom mladiću Slika nije dostupna Umro prvi osvajač Mount Everesta

Kinlocha su njegove kolege morale ostaviti za sobom kako i sami ne bi nastradali. Uoči dolaska na sam vrh, Kinloch je počeo teturati i žaliti se da ne vidi dobro. Nekoliko Šerpa priskočilo mu je u pomoć te su 12 sati proveli pokušavajući ga osposobiti u ledenim uvjetima. No, napori su bili uzaludni, nisu ga više mogli nositi i morali su se suočiti sa stravičnom odlukom da ga moraju ostaviti i prepustiti ga njegovoj sudbini jer će u protivnom i sami stradati.

Kinloch je, inače, bio vrstan planinar u odličnoj fizičkoj kondiciji i već je osvojio nekoliko najviših vrhova svijeta. Najveća želja bila mu je popeti se na Mount Everest. U britanskoj humanitarnoj organizaciji OCD Action, koja se bavi opsesivno-kompulzivnim poremećajima, kažu da je umro ispunjavajući svoj san.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene