Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grafiti na spomenicima

Oskvrnuto muslimansko groblje u Banjoj Luci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muslimansko groblje u Banjoj Luci oskvrnuto je proteklog vikenda kada su još uvijek nepoznati počinitelji ispisali grafite po nadgrobnim spomenicima, potvrdila je policija u tom gradu.

Prema dostupnim informacijama, na meti nepoznatih vandala bila je i ograda oko groblja koje se nalazi u gradskom naselju Vrbanja. Otkriveno je kako je na nizu spomenika sprejom ispisano slovo 'U' odnosno 'NDH'.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović u Splitu - 3 u Splitu FOTO Osvanuli uvredljivi grafiti na račun Milanovića: "Dođi u Split ako smiješ, ruska prostitutko" Groblje - 1 Problemi s ugovorom U našem turističkom biseru skupo je i umrijeti: "Sinu sam napisala da me kremira u Zagrebu"

'Nezavisne novine' navode kako su slova 'U' ispisana i na stupovima ograde podignute oko pravoslavne crkve smještene u neposrednoj blizini oskvrnutog muslimanskog groblja. Predstavnici lokalnih vjerskih zajednica u Banjoj Luci nisu posebice komentirali slučaj, a policija je najavila kako će učiniti sve ne bi li otkrila počinitelje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene