Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vandalizam u BiH

Oskvrnute postaje križnog puta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelji oskvrnuli su skoro sva postolja za postaje križnoga puta u Stocu u noći na subotu nakon što je u tome gradu na jugu BiH održana procesija povodom svetkovine Velikoga petka.

Kako su potvrdili u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije, nakon jutrošnje dojave o oskvrnuću postolja na postajama ddnevnik.hr/tema/krizni+ptukoje se nalaze na uzvišenju koje vodi k povijesnoj srednjovjekovnoj utvrdi, pripadnici policije su proveli očevid.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Utvrđeno je kako je dvanaest od 14 postolja djelomično ili potpuno uništeno tijekom noći. Iz MUP-a su naveli da policija intenzivno traga za počiniteljima.

Potresan križni put - O trgovini ljudskim bićima, pedofiliji i vjerskim progonima

Nisu mogli potvrditi ima li ovaj izgred međunacionalnu ili vjersku pozadinu. Tijekom jučerašnje procesije križnoga puta na Veliki petak u kojoj je sudjelovalo oko 2000 vjernika ova su postolja bila netaknuta.

Po objašnjenju iz župnog ureda u Stocu, križevi nisu uništeni jer se svaki put nakon križnoga puta sklanjanju na sigurno. Oko postavljanja postaja križnoga puta u Stocu u nekoliko navrata je prosvjedovala manja skupina stolačkih bošnjačkih povratnika okupljena oko Foruma mladih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene