Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova eskapada

Osebujni japanski ministar optužio Talijane da samo troše novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavno se proslavio izjavom o 'ljudima na cjevčicama', koji bi prema njemu trebali požuriti i čim prije umrijeti, a sada je napao Talijane tvrdeći da samo troše, a ništa ne štede.

Osebujni japanski ministar financija Taro Aso, koji je nedavno starijim osobama u svojoj državi 'poželio' da čim prije umru, opet plijeni medijsku pozornost pomalo bizarnim izjavama.

Pročitajte i ovo Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli Giorgio Napolitano U 98. godini života Umro je bivši talijanski predsjednik Giorgio Napolitano

U najnovijoj su mu epizodi meta bili Talijani, odnosno njihove navike kada su financije u pitanju. 'Talijanski način razmišljanja je da je najbolje umrijeti bez ikakve ušteđevine. Mislim da bi se Talijani složili s tim. Zapravo, uvjeren sam u to', rekao je Aso na sjednici parlamentarnog odbora za proračun i izazvao glasan smijeh zastupnika.

>> Japanci u čudu: Ministar financija OVAKAV odlazi na sastanak G20

'Znam da će sada mnogi ljudi reći da diskriminiram Italiju, ali kad god o ovom pitanju razgovaram sa svojim talijanskim prijateljima, uvijek me pitaju zašto uopće štedim', pojasnio je Aso.

'Nije jasno štede li Japanci jer nemaju na što potrošiti novac ili jer su zabrinuti za svoju budućnost. Ali mislim da su najsretniji ako u trenutku smrti imaju puno novca', rekao je još Aso, komentirajući raširenu kulturu štednje kod svojih sugrađana.

Ipak, njegova opaska o Talijanima i nije sasvim točna. Wall Street Journal javlja da je štednja sve raširenija i među njima te da je, dapače, upravo ušteđevina glavni izvor sredstava ljudima u starijoj životnoj dobi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene