Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procurila u javnost

VIDEO Snimka izazvala bijes: Hoće li utjecati na tijek suđenja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimka Oscara Pistoriusa na kojoj se vidi kako ponavlja scenu ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp, procurila je u javnost.

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Na snimci se vidi kako paraolimpijac Oscar Pistorius (27) bez proteza hoda kroz dnevnu sobu, s desnom rukom podignutom kao da u njoj drži pištolj, piše Daily Mail.

U drugom prizoru, sportaš se vidi kako kleči na podu i vuče ženu iz kupaonice slične onoj u kojoj je ubio svoju djevojku Reevu u veljači prošle godine.

Snimka je dio emisije koja će biti objavljena na australskoj televiziji u nedjelju navečer, a njegovi su odvjetnici ljuti jer je procurila u javnost.

Pistorius je bio 'sposoban spoznati zlu narav svog djela'

Ovog tjedna, psiholog je na sudu posvjedočio, da Pistorius ne bi mogao lako pobjeći ukoliko bi se našao u ranjivoj situaciji. Teško bi mu bilo, rekao je, i okrenuti se.

Međutim, snimke koje su procurile, pokazuju kako se može kretati naprijed i nazad kroz dnevni boravak, bez većih poteškoća. Nije jasan razlog nastanka ove snimke niti zašto nije prikazana na suđenju.

Navodno je video snimila jedna američka kompanija, a Pistoriusovi odvjetnici sada traže pravno pojašnjenje televizijske kuće vezano za snimku.

I prije nego je počelo suđenje, objavljeno je kako će američka kompanija The Evidence Room pripremiti animiranu rekonstrukciju događaja, ali nije se spominjalo da će biti prikazana na sudu.

Pistoriusu prijeti doživotna kazna zatvora ukoliko bude proglašen krivim za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp koju je ustrijelio i ubio u svom domu u Pretoriji 14. veljače 2013.

Njegova je kuća bila osigurana vrhunskim zaštitnim sustavima, a Pistorius ponavlja da je četiri puta pucao u vrata kupaonice jer je mislio da se unutra nalazi provalnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene