Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga završila

Osam osoba optuženo zbog podvođenja prostitutki Berlusconiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga koja se vodila u Bariju o seksualnom skandalu u čijem je središtu bio Silvio Berlusconi, završila se u četvrtak podizanjem optužnice protiv osam osoba zbog podvođenja prostitutki talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju u nadi da će si tako priskrbiti ugovore, radna mjesta i veze u visokim poslovnim krugovima.

Državno tužiteljstvo u Bariju, na jugu Italije, iznijelo je zaključke i najavilo sudbeni progon poduzetnika Giampaola Tarantinija i Sabine Began, njemačke starlete s nadimkom 'kraljica majka' koja je vrbovala djevojke za neku vrstu harema za Berlusconija.

Svih osam osoba tereti se za poticanje i korištenje prostitucije 'u korist Berlusconija', ali i potpredsjednika regije Puglie, bankara i čelnika grupe Finmeccanica, po pisanju talijanskih medija. Protiv Cavalierea (kako zovu Berlusconija) optužnica nije podignuta jer je korištenje usluga prostitutki u Italiji legalno.

Berlusconijevi odvjetnici u priopćenju ističu da njihov branjenik 'nema nikakve veze s optužnicom u aferi Bari' i da 'nije upoznat s djelom koje se stavlja na teret Tarantiniju i drugim osumnjičenicima'.

Istraga je usmjerena na raskalašene zabave u Berlusconijevim privatnim rezidencijama u Rimu i na Sardiniji 2008. i 2009. (Hina)

Pročitajte i ovo Južnokorejski predsjednik i prva dama klopka ili korupcija? Skupocjena Diorova torbica mogla bi koštati vlasti predsjednika moćne države Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene