Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob gerilaca i snaga sigurnosti

Osam mrtvih na Kavkazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam je osoba ubijeno u sukobima između ruskih snaga sigurnosti i gerilaca na ruskome Kakvazu, javila je agencija Interfax pozivajući se na izvore snaga sigurnosti.

U sukobima su poginula petorica pobunjenika i trojica policajaca na granici između pokrajine Stavropolj, nastanjene pretežito kršćanima te pokrajine Karašaj-Čerkezija gdje žive uglavnom muslimani.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski nije ispunio očekivanja Zelenski smijenio najvažnijeg čovjeka za oružje u Ukrajini! Ministar obrane: "Još niste sve vidjeli" Slika nije dostupna Uhićeno 40 osumnjičenih za pripadanje mafiji

>> Ruski čelnik: Iza napada stoje pobunjenici s Kavkaza

Deset godina nakon drugog čečenskog rata kojim su ruske snage porazile borce za neovisnost Čečenije, nasilje je još prisutno u tom području. Nasilje je inače bilo rijetko u kršćanskim područjima Kakvaza, ali napadi i ondje rastu što politički analitičari tumače kao širenje pobune.

Početkom veljače je islamski vođa Doku Umarov rekao da je on naredio samoubilački bombaški napad u ruskoj zračnoj luci Domodjedovo s 36 žrtava 24. siječnja. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene