Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijen osnivač istraživačkih novina

Osam hitaca ispaljeno u ruskog novinara, preminuo na putu za bolnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godinama je istraživao i pisao o koruptivnoj vlasti u Rusiji, a jučer je u njega iz vatrenog oružja ispaljeno osam hitaca. Ruski novinar Gadzhimurat Kamalov ubijen je dok je izlazio iz redakcije novina koje je sam osnovao.

Međunarodni promatrači ubojstvo Gadzhimurata Kamalova, osnivača novina Chernovik koje su istraživale korupciju u Dagestanu, nazvali su 'smrtonosnim udarcem na slobodu medija', javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Vladimir Putin Dvoje je otrovano Misteriozne smrti: U posljednjih mjesec dana troje novinara pronađeno mrtvo

Ubojica je pucao u Kamalova kratko nakon ponoći, dok je napuštao urede novina Chernovik, u glavnom gradu Dagestana, priopćilo je ministarstvo unutrašnjih poslova. Policija je također priopćila da je u Kamalova ispaljeno osam metaka, a on je proglašen mrtvim na putu u bolnicu.

>> VIDEO: Reporter spašavao glavu pod Gadafijevim raketama

Kamalov je bio poznat po izvještavanju o korupciji u administraciji u Dagestanu. 'Ubojstvo Kamalova je velik gubitak za nezavisno novinarstvo na Sjeveru Kavkaza, najopasnijem dijelu Rusije za novinare', rekla je Nina Ogianova.

Ruski novinari koji istražuju korupciju susreću se s velikim rizikom, posebice u provincijama gdje je manje vjerojatno da će vlasti odgovarati za napade na novinare.

Od 2000. godine čak je 19 neriješenih ubojstava novinara u Rusiji, uključujući i kritičarku Kremlja, Annu Politkovskayu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene