Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnja ili...

Pronašli oružje u dvorani u kojoj su Tadić i Dodik slavili obljetnicu RS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Banjalučka policija pronašla je veću količinu oružja u športskoj dvorani u kojoj je u ponedjeljak održana svečana akademija u povodu obljetnice osnutka Republike Srpske.

Na obljetnici su bili i srbijanski predsjednik Bors Tadić i predsjednik RS Milorad Dodik. Glasnogovornica MUP-a RS Mirna Šoja pojasnila je kako je oružje pronađeno tijekom protudiverzijskog pregleda dvorane 'Borik' u nedjelju poslije podne. 'S obzirom na količinu i vrstu pronađenog oružja ono bi, da je uporabljeno, moglo ozbiljno ugroziti sudionike i goste akademije', kazala je Šoja. Nije međutim navela o kakvom se točno naoružanju radi.  Policija trenutačno provodi istragu o tome slučaju i saslušala je više osoba.

Na akademiji održanoj u ponedjeljak, uz Tadića i Dodika bili su i predsjednik srbijanske vlade Mirko Cvetković, ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, srpski patrijarh Irinej te gotovo svi visoki dužnosnici u tijelima vlasti Bosne i Hercegovine i RS iz reda bosanskih Srba.

Akademija je održana u znak sjećanja na 9. siječnja 1992. godine, kada su srpski zastupnici u skupštini tadašnje SR BiH odlučili proglasiti samostalnu srpsku republiku untar BiH, što je bio uvod u rat u toj zemlji.

Podsjećanje na taj datum snažno je kritizirano u Sarajevu, posebice zbog činjenice da je dio proslave bilo i veličanje osoba optuženih za najteže ratne zločine poput Radovana Karadžića i Ratka Mladića. (Hina)

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Brz odgovor Dodikov sin o tome da je dobio hrvatsko državljanstvo: "Vidim da sam postao hrvatski državljanin..." Milorad Dodik i Vladimir Putin Planira "ekonomsku uniju" Dodika baš briga za američke sankcije: "Imam druge prijatelje, Vučića, Putina i Orbana..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene