Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oružani sukob egipatskih graničara i Hamasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan Palestinac je ubijen, a trojica egipatskih policajaca ozbiljnije ranjena u oružanim okršajima s naoružanim aktivistima palestinskog pokreta Hamas na granici između Egipta i pojasa Gaze, izvijestili su svjedoci i medicinski izvori.

Kako su izjavili svjedoci, sukob je počeo kada su Palestinci, ljutiti zbog zatvaranja granice, počeli bacati kamenje na egipatske policajce pri čemu ih je 13 lakše ozlijeđeno. Policajci su uzvratili suzavcem, a zatim je došlo do oružane paljbe s obje strane.

Pročitajte i ovo Vojna parada vođa Hamasa Marwan Issa Ubijen jedan od najtraženijih vođa Hamasa: "Skrivaju se duboko u podzemnim tunelima, ali ruka pravde stići će i njih" Počeli su progovori o primirju u Gazi Pregovori ne uspijevaju Hamas iznio uvjet za razmjenu talaca: "Pokret je u protekla dva dana predstavio svoj stav"

Na drugoj strani granice, jedan Palestinac je ubijen, a trojica su ranjena u okršajima, prema medicinskim izvorima i svjedocima.

Od 23. siječnja i probijanja granične ograde pomoću eksploziva, stotine tisuća Palestinaca iz Gaze, područja pod izraelskom blokadom, pojurili su u egipatski dio grada Rafaha radi kupnje namirnica.

Egipatske snage i Hamas počeli su jučer ponovo zatvarati granicu koja je do danas potpuno zatvorena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene