Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriminalne bande

Organizirani kriminal preplavio njemačke bauštele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je zapošljavanje kooperanata ustaljena praksa, sve je više upletenosti od strane organiziranog kriminala.

Rad na crno i ilegalno zapošljavanje Njemačku je u posljednjih godinu dana košta više od 795 milijuna eura. Radi se o novcu kojeg je država izgubila zbog neplaćenog poreza i doprinosa. Isti gubitak je godinu ranije iznosio 777 milijuna što daje zaključiti da se rad na crno razmahao u ovoj zapadnoeuropskoj zemlji.

Pročitajte i ovo Meksičke vlasti pronašle su 45 vreća s dijelovima tijela izvan Guadalajare - 1 "Akcija bi mogla trajati danima" Strava u Meksiku: Otkriveno 45 vreća s dijelovima tijela, vatrogasci i policija izvadili ih iz ponora uz pomoć helikoptera Ilustracija Istraga ide dalje VIDEO Uhićen Otrov, jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca: Imao slovenske dokumente. Radio za srpskog Escobara?

Sve češće iza ilegalnog zapošljavanja stoje kriminalne bande što u sve većem broju slučajeva otkrivaju i sami njemački carinici, piše Deutche Welle.

Evo zašto je opasno primiti plaću u kuverti!

Problem rada na crno posebno se ističe na gradilištima. Rijetko koja građevinska tvrtka radi isključivo s ljudima koji su zaposleni kod njih jer im je to preskupo. Stoga angažiraju kooperante iz istočne i južne Europe.

Takva situacija je već godinama, no sad je sve više slučajeva upletenosti kriminalnih organizacija u takav oblik zapošljavanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene