Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbrojavanje u oblaku dima

Organizirali javni doček legalizacije marihuane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stotina okorjelih konzumenata marihuane organiziralo je u središtu Seattlea doček stupanja na snagu zakona kojim je ta laka droga legalizirana u američkoj saveznoj državi Washington.

Stotine ljubitelja marihuane okupile su se nedaleko od poznatog tornja Svemirska igla u Seattleu kako bi u oblaku dima proslavile legalizaciju marihuane u američkoj saveznoj državi Washingtonu, koja je ušla u povijest kao prva u SAD-u koja je legalizirala posjedovanje marihuane za osobnu upotrebu odraslih.

Ovo javno okupljanje središtu Seattlea zapravo je kršenje ključne odredbe ovog povijesnog zakona, koja zabranjuje korisnicima da konzumiraju marihuanu osim u privatnosti svojih domova.

Pročitajte i ovo Njemačka legalizirala marihuanu - 1 Od 1. travnja Njemačka je legalizirala uporabu i uzgoj kanabisa: Pogledajte kolike količine su dozvoljene Slika nije dostupna lex specialis SDP želi potpunu legalizaciju marihuane: ''Hrvatska ima šansu u roku od godinu dana biti lider po tom pitanju''

>> Na granici s BiH ulovili Slovenca sa 7 kg marihuane

Glavni tužitelj Seattlea izdao je u srijedu oštro upozorenje da konzumiranje marihuane u javnosti neće biti tolerirano i da će se prekršitelji suočiti sa kaznama od 100 dolara. Međutim, policija je priopćila da je dobila upute da svoje aktivnosti ograniči na upozorenja, barem za sada.

Novi zakon, koji je na referendumu usvojen prošlog mjeseca pod nazivom Inicijativa 502, ne predviđa kaznene sankcije za osobe starije od 21 godinu koje posjeduju 28,5 grama ili manje marihuane za osobnu upotrebu. Također se legalizira posjedovanje do 0,45 kilograma proizvoda koji sadrže kanabis - poput keksa - i do 2,4 kilograma trave u tekućem obliku.

Međutim, vožnja pod utjecajem kanabisa, ili upotreba na javnim mjestima, gdje je konzumacija alkohola već zabranjena ostaje nezakonita. Prodaja, uzgoj pa čak i dijeljenje svojih zaliha i dalje je kazneno djelo, iako zakon dozvoljava pojedincima da kupe ograničenu količinu za osobnu upotrebu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene