Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlouporaba položaja

Optužni prijedlog protiv bivšeg srbijanskog ministra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijansko državno odvjetništvo za borbu protiv organiziranog zločina dostavilo je sudu u Beogradu optužni prijedlog protiv bivšeg ministra okoliša Olivera Dulića i dvojice njegovih suradnika.

Srbijansko državno odvjetništvo zatražilo je bezuvjetnu kaznu zatvora protiv njih zbog zlouporabe položaja i korupcije. Državni je odvjetnik potvrdio da je sudu u Beogradu dostavljen optužni prijedlog protiv Dulića, njegova bivšeg pomoćnika u ministarstvu Nebojše Janjića i protiv ravnatelja tvrtke 'Putevi Srbije' Zorana Drobnjaka.

Njih se trojicu, kako je Radisavljević objasnio novinarima, tereti da su investitoru nezakonito izdali suglasnost i dozvole unatoč upozorenjima da za to nisu ispunjeni zakonski uvjeti.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu"

>> Bivši srbijanski ministar Dulić optužen za zloporabu položaja i ovlasti

Na taj je način, tvrdi Radisavljević, tvrtki 'Nuba invest' omogućeno postavljanje optičke mreže duž državnih cesta, i to na najvažnijim magistralnim koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunjskom, Bugarskom i Makedonijom.

Time je ta tvrtka stavljena u povlašteni položaj u odnosu na sve druge zainteresirane ulagače. Radisavljević je rekao da državno odvjetništvo i policija još nisu u potpunosti okončali istragu u tome predmetu, te da ju nastavljaju u suradnji s inozemnim kolegama.

Srbijanski je parlament Oliveru Duliću, koji je zastupnik Demokratske stranke, 8. listopada ukinula zastupnički imunitet na koji se pozvao dva dana ranije kad ga je policija pokušala uhititi. Dulić se istog dana sam javio policiji, ali je procedura ukidanja imuniteta bila u tijeku, pa ga je policija odbila saslušati.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene