Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad u Istanbulu

Optuženi napadači na američki konzulat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tursko pravosuđe optužilo je dvojicu vjerojatnih pripadnika terorističke mreže Al Qaide za napade na američki konzulat u Istanbulu, u kojima su u srpnju život izgubila trojica policajaca, javljaju agencije.

Dvojici terorista mogla bi biti dosuđena kazna od sedam i po do 15 godina zatvora, prenosi Reuters, a njemačka dpa navodi da će tužitelj zatražiti 15 godina zatvora.

Pročitajte i ovo Njemačka policija Napad u Njemačkoj Političar brutalno pretučen dok je lijepio plakate, mora na operaciju: "Niče sjeme koje su posijali desničarski ekstremisti" Ilustracija Kijev bez komentara Ukrajina napala ruske snage na Krimu američkim raketama velikog dometa

U napadu su, osim trojice policajca, poginula i trojica drugih napadača koji su se vozilom zaletjeli u kompleks američkog konzulata i otvorili vatru na policiju. 

>> Šest mrtvih u napadu ispred američkog konzulata u Istanbulu

>> Istanbul: U dvjema eksplozijama 17 mrtvih, više od 150 ozlijeđenih

>> Istanbul: 9 privedenih u istrazi o bombaškim napadima

Istraga tvrdi kako nije dokazana povezanost dvojice napadača s drugim nezakonitim skupinama u Turskoj.

Islamistički teroristi izveli su zadnjih godina više napada u Turskoj, a najteži su bili u studenome 2003., kada su u Istanbulu ubijene 62 osobe u napadima na dvije sinagoge, banku i britanski konzulat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene