Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć iz Srbije

Opskrba BiH plinom djelomično obnovljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opskrba Bosne i Hercegovine plinom djelomično je obnovljena u subotu ujutro nakon što je iz Srbije isporučena interventna količina tog energenta i to za kućanstva koja nemaju drugu mogućnost grijanja.

Tvrtka Sarajevo gas potvrdila je kako je od jutarnjih sati počelo punjenje sustava plinom i dostava krajnjim potrošačima na području glavnog grada BiH koji u cijelosti ovisi o plinskom grijanju. Prema navodima direktora poduzeća BH gas Almira Bećarevića, sa srbijanskim distributerom 'Srbijagasom' sklopljen je ugovor o isporuci 20 tisuća prostornih metara plina na sat i on bi trebao biti na snazi sve dok se ne obnove isporuke plina iz Rusije u punom kapacitetu. 

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda Ilustracija - 2 Ovo morate znati Tihi ubojica: Kako prepoznati curi li vam plin u kućanstvu i koji su simptomi trovanja?

>> Srbiji plin iz Mađarske i Njemačke, u BiH još nije izvanredno stanje

Bećarević je lokalnim medijima potvrdio kako je do sklapanja ugovora došlo prije svega zahvaljujući razumijevanju što ga je za teško stanje u BiH pokazao srbijanski predsjednik Boris Tadić. 'Zahvaljujem predsjedniku Tadiću jer je u vrijeme nestašice plina u Europi dao političku suglasnost za ovu pomoć', kazao je Bećarević. BH gas trenutačno pregovara o nabavi plina iz rezervi drugih zemalja poput Njemačke, Mađarske i Austrije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene