Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oprostio supruzi što je naručila njegovo ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žena koja je platila 3 000 funti osobi da pronađe ubojicu koji će likvidirati njezinog supruga osuđena je jučer na zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina.

No, Zoe Kenealy sigurno nije mislila da će njezin suprug Timothy unatoč svemu ostati uz nju.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Talačka Kriza 12 sati drame: Napao ženu pa krenuo pucati na sinove Čija je neaktivnost najodgovornija za zlostavljanje žena u Hrvatskoj? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Obiteljsko nasilje Ubijena žena više puta prijavljivala supruga: Čije je nepostupanje najodgovornije za njezinu smrt?

Timothy je preklinjao suca da njegovoj supruzi odredi što manju kaznu, a čak je, kada joj je za vrijeme suđenja odobrena jamčevina,  želio da se Zoe vrati kući.

Zoe se željela zauvijek riješiti svoj drugog supruga s kojim ima dvoje djece, jer se uz njega uvijek osjećala kao da ju guši. Volju za muževim nestankom sigurno je povećala i njegova polica osiguranja vrijedna 33 800 funti.

Uspjela je podići 4 500 funti  koji je Wellcom Financijskom Servisu prikazala kao namjenski kredit za preuređenje kupaone.  Zapravo je novac željala kako bi unajmila ubojicu. 

U kolovozu 2006. Zoe je počela vezu s Leeom Waiteom (31), koji je sa trudnom suprugom živio vrata do njenih. Nekoliko tjedana kasnije zamolila ga je da ubije njezinog muža jer je on tvrdio da je u vrlo dobrim odnosima s mafijom.

Istina je bila drugačija, Lee je u to vrijeme bio nezaposlen i jednostavno je od Zoe uzeo 3 000 funti. Sucu je rekao kako nikada nije namjeravao izvršiti njezin plan.

'Pitala me jel poznam nekoga tko se može zauvijek riješiti jedne osobe. Rekao sam joj da mogu pokušati saznati. Tada me upitala koliko bi to stajalo, a meni je prvo pala na pamet svota od 10 000 funti', ispričao je sucu i poroti Lee Waite.

'Kazala je da nema toliko novca, no tvrdila je da može nabaviti izmeđe tri i četiri tisuće funti. 

Kenealy je uhićena u siječnju 2007. godine kada je njezina majka kontaktirala policiju nakon što je ona od obitelji željela posuditi još novca.

Nakon dvotjednog suđenja u travnju osuđenja je za poticanje na ubojstvo. 

'Ovdje je riječ o okrutnoj i zlobnoj želji da se riješite svoj supruga. Željeli ste to učinit dijelom zbog novca od osiguranja, no i dijelom zbog činjenice da više s njim ne možete podnijeti život', kazala je sudac Gregory Stone Zoei. 

Ona je svog prvog muža ostavila nakon što je optužen za nasilje. U braku s drugim suprugom bila je 11 godina prije nego što ga je odlučila ubiti.

Fascinantno je da unatoč svim akcijama koje je je njegoa žena poduzela kako bi ga usmrtila, Timothy je pisao sucu i tražio za nju blažu kaznu.

'Kada smo razmijenilio bračne zavjete, ozbiljno sam shvatio svaku riječ, i u bogatstvu i siromaštvu, sve dok nas smrt ne rastavi', izjavio je Timothy. 

Čak je svojoj supruzi dopustio povratak u kuću  za vrijeme suđenja kada joj je odobrena jamčevina. 

'Ironično, no sve je bilo kao da se ništa nije dogodilo, čak je i naš seksualni život funkcionirao', izjavio je Timothy.

'Još ju uvijek neizmjerno volim i namjeravam ju čekati', dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene