Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jako je otrovna

Oprezno s ovom ribom: Ako je pojedete, ostat ćete paralizirani!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su pojeli tek zalogaj ove ribe, 11 članova iste obitelji završilo je u bolnici.

Nakon što su nesvjesno skuhali i pojeli otrovnu 'ribu balon' za večeru, 11 članova iste obitelji završilo je u bolnici. Obitelj Souza iz Rio de Janeira japansku Fugu ribu je dobila od obiteljskog prijatelja koji se nedavno vratio s morske ribolovne eskpedicije na brazilskoj obali, piše Independent. 

Pročitajte i ovo Noćni klub - 2 Ključ u bravu Vlasnik karlovačkog kluba nakon opasnog incidenta za DNEVNIK.hr: "Definitivno zatvaram, ništa nije vrijedno ovoga" Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!"

Nitko nije znao da je pred njima smrtonosna riba koja sadrži toskin 1200 puta otrovniji od cijanida, a kap cijanida može ubiti u roku 24 sata. Samo nekoliko trenutaka nakon uzimanja prvog zalogaja, članovi obitelji počeli su povraćati, a onda su izgubili osjeća u licu, rukama i nogama.

Većina žrtava, uključujući i djecu u dobi od tri do pet godina, bila je paralizirana. Nitko nije uspio doći do automobila kako bi otišli u bolnicu.

VIDEO Evo što se dogodi kad znanstvenici uzgajaju ribe da hodaju po tlu

Cristiane Souza novinarima je ispričala kako je njezin suprug Jose Augusto (41) izgubio svaki osjećaj nedugo nakon uzimanja prvog zalogaja . Bio je prvi koji je rekao da ne osjeća jezik, zatim lice i ruke. Nakon toga odumrle su mu noge i više nije mogao ustati.

'Bilo je zastrašujuće', priča Christiane. One koji su jeli ribu nosili su do automobila i odjurili s njima u bolnicu. Objasnila je da su na objed pozvali cijelu obitelj jer je riba izgledala tako ukusno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene