Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritiziraju Tadića

Oporbeni srpski radikali na skupu potpore Gadafiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko tisuća pristaša i članova Srpske radikalne Stranke (SRS) je, na skupu u beogradskom Domu sindikata, dalo potporu libijskom narodu i njegovom vođi Moameru Gadafiju u borbi protiv pobunjenika, ocijenivši da je ponašanje srbijanskog predsjednika Borisa Tadića prema toj zemlji 'sramno'.

Kako je prenijela srbijanska agencija Beta, dužnosnici SRS-a poduprli su libijski narod i Moamera Gadafija 'u borbi protiv zapadnih država' te sa skupa potpore uputili poruku 'da su Srbi uz svoj bratski narod u trenutku zločinačke agresije NATO-a'.

Skup na kojem je nazočilo nekoliko tisuća pristaša i članova SRS-a, započeo je pjesmom 'Sprem'te se, sprem'te četnici' te srpskom i libijskom himnom, nakon čega je najmlađi sin predsjednika SRS-a Vojislava Šešelja pročitao očevo pismo posvećeno libijskom narodu i Gadafiju. U pismu se ističe kako 'globalističke sile ubijaju nedužne civile i razaraju suverenu zemlju kako bi uništili sustav i na vlast doveli izdajnike libijskog naroda“ te da je “cilj akcije uklanjanje Gadafija, vođe koji je svom narodu osigurao prosperitet, a svojoj državi ugled u svijetu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozivaju poljoprivrednike Zagrebačka županija dijeli potpore zbog štete od tuče u dvjema općinama: Gotovo tri milijuna kuna Skup u Banja Luci - 4 sukob sa schmidtom Tisuće ljudi na ulicama Banje Luke iskazale potporu Dodiku: "Srpski pravoslavni narod je cijeli život ugnjetavan"

Osude 'Tadićevog režima'

Podpredsjednik SRS-a Dragan Todorović je najoštrije osudio 'režim Borisa Tadića', optuživši ga da je Libiji zaveo sankcije po diktatu SAD i zapadnih sila. Agresiju na Libiju Todorović je usporedio s bombardiranjem SR Jugoslavije 1999. godine ističući kako je u pitanju 'ista misija, koja se samo drugačije zove'.

U obraćanju skupu, Ahmed Mezuhi, predstavljen kao blizak prijatelj Gadafija, rekao je da se libijski narod i njegov vođa hrabro bore te da 'neće dozvoliti otimanje svoje zemlje'. Srbijanski narod nazvao je 'balkanskim lavovima' i zahvalio se na potpori široj javnosti i Facebook skupini potpore srpskog naroda Gadafiju koja danas broji 67 tisuća članova.

Srpska radikalna stranka trenutno je jedna od oporbenih stranaka u srbijanskom parlamentu iz koje je, potkraj listopada 2008. godine, nastala Srpska napredna stranka (SNS), od nekadašnjih članova SRS-a koji su stali uz bivšeg Šešeljeva zamjenika Tomislava Nikolića nakon njegova sukoba sa Šešeljem. Prema rezultatima istraživanja javnog mnijenja koje prenose mediji u Srbiji, SNS je na glasu kao najjača oporbena stranka i glavni konkurent Demokratskoj stranci, koja je stožerna stranka aktualne vladajuće koalicije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene