Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed u Makedoniji

Oporba i dalje na ulici traži ostavku makedonskog premijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak pristaša makedonske oporbe, odazivajući se na poziv njezina šefa Zorana Zaeva, ostalo je tijekom noći pred makedonskom vladom nakon velikog prosvjeda u nedjelju na kojem se zahtijevala ostavka premijera Nikole Gruevskog.

Na travnjaku usred četverotračna bulevara nasuprot vladine zgrade, prosvjednici su kampirali u ponedjeljak ujutro u pedesetak šatora kako bi nastavili vršiti pritisak na vladu, optuženu za korupciju i ilegalna prisluškivanja.

Pročitajte i ovo Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

Vlast je za ponedjeljak navečer najavila veliki prosvjed ispred sjedišta parlamenta u znak podrške šefu konzervativne vlade na vlasti već devet godina.

Tempirana bomba - Pitanje je vremena kada će eksplodirati!

U nedjelju je oporbeni prosvjed okupio 20.000 prosvjednika.

Makedonski dnevnici bliski oporbi opisali su nedjeljni prosvjed kao "grandiozno" okupljanje, dok su provladini mediji kritizirali organizatore prosvjeda da žele "destabilizirati" Makedoniju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene