Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oporavak na Wall Streetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke dionice u utorak su ostvarile najveći dnevni rast u posljednjih šest godina, potaknute očekivanjima ulagača da će zastupnici u Kongresu ovog tjedna ipak izlasati vladin paket za sanaciju banaka vrijedan 700 milijardi dolara.

Po zatvaranju newyorške burze NYSE, indeks Standard & Poor's 500 Index vratio je više od polovice gubitka od 8,8 posto zabilježenog u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pustio iskrenu suzu VIDEO: Američki voditelj zaplakao na vijest o ubojstvu bin Ladena Slika nije dostupna Kino ponuda 'Wall Street' uspavanog Stonea i solidni debi 'Srcolomac'

Dionice triju najvećih američkih banaka, po tržišnoj kapitalizaciji, Bank of America, JPMorgan Chase i Citigroup rasle su više od 13 posto nakon što su čelnici Senata obećali da će Kongres ovoga tjedna prihvatiti nešto izmijenjeni plan sanacije ugroženog financijskog sektora.

Neizglasavanje plana u Predstavničkom domu srušilo je dionice na Wall Streetu u ponedjeljak najniže u posljednjih 20 godina i teško su uzrdmana globalna tržišta.

Indeks S&P 500 u utorak je rastao za 58,34 boda, ili 5,3 posto, na 1164,73, bodova, što je njegov najveći skok od srpnja 2002.

Indeks Dow Jones zabilježio je rast od 485,21 bodova, ili 4,7 posto, na 10.850,66 bodova, a u jednom trenutku trgovanja prešao je i iznad 500 bodova.

Indeks Nasdaq rastao je za 5 posto, na 2.082,33 bodova.

Više od četiri dionice su rasle, na svaku koja je padala na NYSE.

"Obnovljena je nada da će se Kongres vratiti i pokušati usvojiti izmijenjeni plan. Moramo obnoviti povjerenje, ograničiti strah i dobiti da banke ponovo posuđuju novac", izjavio je za TV Bloomberg, Robert Doll, glavni dužnosnik za ulaganja u globalne dionice u investicijskoj kući BlackRock Inc.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene