Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta neprocjenjiva

Opljačkan muzej na Olimpu, ministar kulture ponudio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojca pljačkaša ukrali su desetak antikviteta iz muzeja na Olimpu zbog čega je grčki ministar kulture ponudio mandat na raspolaganje.

Dvojica maskiranih i naoružanih muškaraca svladala su čuvara muzeja na Olimpu i ukrala desetke izloženih antikviteta. Grčki ministar kulture Pavlos Geroulanos ponudio je svoj mandat na raspolaganje premijeru, javlja BBC, nakon vijesti o pljački muzeja koji se nalazi na rodnom mjestu Olimpijskih igara, ali njegova ostavka do sada nije prihvaćena. Gradonačelnik Thymios Kotzias potvrdio je kako je vrijednost ukradenih predmeta neprocjenjiva', ali nije želio komentirati što je točno ukradeno.

Pročitajte i ovo Nebo u Grčkoj - 3 marsovski prizori FOTO Nestvarni prizori u Grčkoj: Ova nepogoda mogla bi doći i do Hrvatske Pljačka vozila FINA-e u Rijeci Riješena velika pljačka VIDEO Pao pljačkaš kombija FINA-e, policija objavila dramatičnu snimku uhićenja: "Policija je, gospođo", "Dijete mi spava"

Naoružani pljačkaši u muzej su ušli jutros oko 7:30 sati po lokalnom vremenu i od zaposlenice muzeja zatražili razne izloške. Kada ih je odbila pljačkaši su ju zavezali te porazbijali izložbene vitrine i pobjegli više od 60 brončanih i glinenih skulptura.

U muzeju bi se 10. svibnja trebala održati ceremonija paljenja Olimpijskog plamena koji će onda krenuti put Londona. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene