Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod istragom

Opet u nevolji: Rodman prekršio embargo UN-a Sjevernoj Koreji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dennis Rodman, bivša NBA zvijezda tijekom posljednjeg posjeta Sjevernoj Koreji, gdje je proslavio rođendan Kim Jong Una, čini se, prekršio je embargo uveden toj zemlji od strane UN-a.

Američke vlasti istražuju je li Dennis Rodman u svojem posljednjem posjetu Sjevernoj Koreji i noseći skupocjene poklone Kim Jong Unu za njegov rođendan, zapravo prekršio dvije rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a, jednu iz 2006. i drugu iz 2013. godine, kojima je "direktno ili indirektno unio luksuznu robu u Sjevernu Koreju", prenosi Daily Beast.

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje" Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin

Rodman je u Sjevernu Koreju navodno unio slijedeće darove: Jameson irski viski, europski kristal, talijansko odijelo, krznenu bundu, ručnu torbicu Mullberry za Kimovu suprugu te nekoliko boca njegove vlastite "Bad Ass" votke.

Presudili najnoviji ISPADI: Završio na odvikavanju

Tim poklonima Rodman je možda prekršio rezolucije 1718 i 2094 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Rodman je tijekom tog posjeta pao i u nemilost američkih medija te američke javnosti, zbog pijanog ispada tijekom intervjua u kojem je opravdavao uhićenje američkog državljanina Kenetha Baea u Sjevernoj Koreji. Rodman se za to ispričao a trenutno se nalazi i na rehabilitaciji zbog alkoholizma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene