Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paraliziran nakon moždanog udara

Senzacija: Opet naučio hodati gledajući prve korake svoje kćeri!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi otac ostao je zarobljen u svom tijelu nakon što je pretrpio moždani udar. Iako su mislili da nikad neće ustati, prohodao je tek nekoliko tjedana nakon svoje kćerkice.

Tek dva mjeseca nakon vjenčanja 22-godišnji Mark Ellis je pretrpio moždani udar i od tada je samo njegov mozak bio aktivan, dok mu je tijelo bilo paralizirano. Komunicirao je samo pokretima očiju, ali obitelj je bila sretna jer je preživio.

Pročitajte i ovo Provjereno: Pod istim krovom - 4 Provjereno lijepa priča Pet generacija pod istim krovom: Kad je Ivan jednom došao na Brač, dotadašnji planovi pali su u vodu Slika nije dostupna Nepokorenog duha Tako se oprašta! Pismo majke umrle od raka dirnulo svijet

Kratko prije moždanog udara, Mark je postao otac – njegova supruga je rodila zdravu kćerku, Lily Rose. Sve je bilo uobičajeno dok Mark nije napustio bolnicu, a u tjednima nakon izlaska je oduševio svoje liječnike! Polako je učio govoriti, kretati se i hodati, a sve zahvaljujući oponašanju svoje 8-mjesečne Lily-Rose.

„Nije bila velika razlika u vremenu kada su oboje napravili svoje prve korake. Mislim da je Mark to napravio dva tjedna nakon Lily-Rose“, rekla je za Daily Mail Amy, Markova supruga i dodala kako su zajedno koristili igračke i knjige. „Liječnici nisu očekivali da će preživjeti, ali njegova mladost i psihička snaga su mu pomogli da se izvuče“, dodala je Amy.

>> Majka i kćerka se našle nakon 75 godina!

Markov terapeut savjetovao je kopiranje kćerke kako bi naučio govoriti. „Počeo je proizvoditi iste zvukove, a onda su navrle i riječi“, ispričala je Amy. Ona je prestala raditi u frizerskom salonu kako bi njegovala svog supruga, a dok je ležao potpuno paraliziran u krevetu, često mu je stavljala Lily Rose u naručje. Snažna veza između supružnika, ali i oca s kćerkom, još jednom je dokazala da su čuda moguća.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene