Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Operacija 'Squeeze play': Ubijena 44, uhićena 172 pobunjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračke sigurnosne snage i američka vojska ubile su 44 pobunjenika i uhitile 172 osumnjičene osobe u operaciji u pobunjeničkom uporištu Ramadiju na zapadu Iraka koja je trajala mjesec dana, priopćila je u petak američka vojska.

"Operacija 'Squeeze play' koju su proveli irački vojnici i policajci te američki vojnici i marinci počela je 1. prosinca 2006., a cilj joj je bio središte Ramadija u sjevernom dijelu grada", priopćila je vojska.

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." Slika nije dostupna Ni kamena na kamenu SNIMKA DRONOM Katastrofalno uništenje iza kojeg je ostao samo 'grad duhova'

Sunitsko uporište Ramadi je glavni grad pokrajina Al-Anbar i nalazi se 110 km zapadno od Bagdada.

"Tijekom operacije otkriveno je 31 skrovište oružja i eksploziva... ubijena su 44 neprijateljska vojnika, a uhićene su 172 sumnjive osobe", dodaje se u priopćenju vojske.

U Ramadiju su uspostavljene još četiri policijske postaje i sad ih je ukupno 14, a planira se izgradnja još osam.

Usto, američka je vojska u petak objavila da je uhitila jednoga od vođa naoružane skupine odgovorne za brojne otmice, mučenja i ubijanje iračkih civila u četvrti Baladiyat na istoku Bagdada u blizini šijitskoga uporišta Sadr cityja.

Uhićena osoba povezana je se Abuom Derehom, "šijitskim Zarqawijem" i bivšim pripadnikom Mahdijeve vojske koju predvodi Moqtada Sadr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene