Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno...

On želi postati slavan pa svaki dan pojede 2 kilograma – cigli, ugljena, blata i šljunka

30-godišnjak svaki dan pojede 2 kilograma - cigli (Foto: Profimedia)
30-godišnjak svaki dan pojede 2 kilograma - cigli (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia
U bizarnom pokušaju da postane slavan 38-godišnji Indijac Sunil Paswan svakodnevno pojede 2 kilograma cigli, blata i šljunka.

Sunil Paswan živi u selu Chandwa u indijskoj saveznoj državi Bihar na istoku zemlje. Nejestive stvari počeo je jesti kada je imao 15 godina i od tada svakodnevno jede cigle, ugljen, blato i šljunak. 

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u Punjabu Djevojčica (10) umrla nakon što je pojela tortu na svojem rođendanu: "Rekla je da je jako žedna. Tijelo je bilo sve hladnije" Hrana u vrtiću Vladimira Nazora - 27 Dobivaju pritužbe Neprikladna dječja hrana u vrtiću, reagirao i sindikat: ''Nije to jedini problem''

Sunil kaže kako mu "neuobičajena" prehrana do sada nije utjecala na zdravlje. Ipak, vjeruje se kako Sunil pati od poremećaja prehrane pika, bolesti koja u ljudima potiče apetit za nejestive stvari bez nutritivnih vrijednosti

"Jedem cigle, ugljen, blato i šljunak već 20 godina. Nakon što bih pojeo normalan obrok, oduvijek sam imao želju pojesti nešto drugačije. S vremenom sam postao ovisan, to je postalo dio mog života. Sve ove godine nisam imao nikakve nuspojave", ispričao je Paswan.

Otac dvojice sinova i triju kćeri radi u polju. Zbog svojeg neobičnog poremećaja poznat je i izvan svog sela, no svoju rijetku "sposobnost" sada želi pokazati cijelom svijetu i postati slavan.

"Želim zaslužiti ime za sebe i za svoju obitelj. Želim ljudima pokazati što mogu. Želim zaraditi novac uz pomoć svog talenta."

Njegova majka Jamuni Devi godinama ga bezuspješno pokušava odvratiti od jedenja nejestivih stvari.

"Sjećam se da je jeo ugljen kada je bio jako mlad. Pokušala sam ga uvjeriti da to ne radi, ali nikada me nije slušao", kaže majka.

Lokalni liječnik dr. Pramod Kumar Singh kaže kako je taj poremećaj prilično opasan za Paswan i da treba ići na terapije da se riješi ovisnosti. 

"Nema lijekova za ovu vrstu ovisnosti. Možemo samo savjetovati pacijenta da to nije dobro za njegovo zdravlje. Dugoročno, jedenje cigli i blata može biti smrtonosno ili utjecati na vitalne organe, uključujući jetru, želudac i crijeva", rekao je dr. Singh.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene