Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utvrđuju se uzroci pada

Olupina srušenog malezijskog zrakoplova bit će sastavljena u Nizozemskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijelovi olupine malezijskog zrakoplova koji je 17. srpnja pao u istočnoj Ukrajini bit će prebačena u Nizozemsku i sastavljena zbog istrage.

Olupina malezijskog zrakoplova na letu MH17, čiji su dijelovi skupljeni na mjestu rušenja u istočnoj Ukrajini, bit će ponovno sastavljena u jednoj vojnoj bazi u Nizozemskoj u okviru istrage rušenja, objavile su u ponedjeljak nizozemske vlasti.

Pročitajte i ovo Borbeni avioni Čim završi obuka pilota Novo sredstvo obrane protiv ruske sile stiže u Ukrajinu: SAD odobrio slanje zrakoplova F-16 Ukrajina se nosi s posljedicama pucanja brane na poplavljeno područje Nizozemska šalje pomoć Ukrajini: "Strašno je to što se dogodilo"

Olupina, koju su skupile službe u Ukrajini pod nadzorom Nizozemske u području u kojima vladaju borbe između ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika, bit će idući tjedan prevezena u vojnu bazu u Nizozemskoj.

Ostaci zrakoplova bili su razasuti na području pada mjesecima nakon što je malezijski Boeing 777 srušen 17. srpnja, pri čemu je poginulo 298 putnika i članova posade, jer inozemni istražitelji nisu mogli neometano pristupiti tim mjestima.

Istražitelji pretpostavljaju da je zrakoplov oboren raketom zemlja-zrak, ali razmatraju i teoriju ruskih vlasti da je srušen iz zraka.

VIDEO Je li ova objava naljutila Putina?

'Ministarstvo obrane pripremilo je prijevoz olupine, a prvi teretnjaci kreću danas', priopćilo je nizozemsko nacionalno vijeće sigurnosti.

Ostaci ljudskih tijela koji su otkriveni u posljednje vrijeme već su u petak prebačeni u Nizozemsku, gdje će biti identificirani.

Više od dvije trećine putnika u zrakoplovu bili su Nizozemci, a Nizozemska je preuzela istragu pada zrakoplova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene