Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Olmert smatra da na mirovne pregovore ne treba utjecati korupcijski skandal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Ehud Olmert pokušao je uvjeriti palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa da na mirovne pregovore ne bi trebao utjecati korupcijski skandal koji bi izraelskog čelnika mogli 'stajati' odlaska s dužnosti.

"Ovaj će se proces nastaviti", rekao je nakon sastanka dvojice čelnika u Jeruzalemu Olmertov glasnogovornik Mark Regev, dodavši kako se Olmert tijekom sastanka ponovno obvezao da će pokušati postići dogovor o palestinskoj državi do kraja godine. 

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Slika nije dostupna Sastali se Olmert i Abbas

"Mogu sa sigurnošću reći da je na današnjem sastanku postignut napredak", rekao je Regev, ne objavivši pojedinosti o tomu.

Olmert je do sada ignorirao pozive da napusti funkciju zbog korupcije, točnije uzimanja koverti s novcem od jednog američkog poslovnog čovjeka židovskog podrijetla, no jedan i drugi pred sudom su izjavili kako smatraju da nisu učinili ništa loše.

Izraelski dužnosnici bliski Olmertu, koji su željeli ostati anonimni, kazali su kako je njegova strategija nastaviti s mirovnim pregovorima kao da se ništa nije izmijenilo uz nadu da će ga sud proglasiti nevinim.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene