Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olmert o perspektivama Izraela nakon povlačenja sa Zapadne obale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Ehud Olmert otvoreno je, u govoru održanom u jednom kibucu govorio o perspektivama Izraela, nakon što nastupi dan kad će se Izraelci morati povući s područja Zapadne obale.

Olmert je dodao kako takav potez ne može biti napravljen jednostarno.

Pročitajte i ovo Ilegalna gradnja u Istri Uništavanje istarskih ljepota Betonirali i prisvojili kilometre obale, gradonačelnikov prijedlog odbijaju: "Pobunili su se aktivisti koji nisu aktivisti nego vlasnici imovine u prvim redovima" Zelenski u Avidijivki nakon mjeseci žestokih borbi Pala je Avdijivka: Ukrajinske snage povukle se iz razorenog istočnog grada, ostali su bez streljiva

Premijer je kazao kako svi oni koji vjeruju kako bi Izrael mogao zadržati kontrolu nad svim palestinskim regijama "žive u mašti".

Također je izjavio kako se Izrael "mora povući" s palestinskih područja, no taj potez ne bi smio uslijediti jednostrano već kao rezultat pregovora s predstavnicima Palestinske samouprave na čelu s predsjednikom Mahmudom Abasom. 

Od Izraela Olmert očekuje "teške odluke".

Olmert je također pozvao sirijskog predsjednika Bašara al Asada da se uključi u izravne pregovore te da ne čeka na posredovanje SAD-a. 

Istaknuo je kako Asadu mora biti jasno da Izraelci ne namjeravaju prihvatiti povlačenje s Golanske visoravni kao preduvjet za pregovore.

Premijerov poziv na izravne pregovore s Damaskom uslijedio je nakon sličnog poziva predsjednika države Shimona Peresa u četvrtak na izravne mirovne pregovore ukoliko Sirijci uistinu žele sudjelovati u njima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene