Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olmert najavio nove napade na pojas Gaze1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U napadu na Hamasov pojas Gaze izraelske su snage u ubile četvero Palestinaca, kažu očevici, a izraelski premijer Ehud Olmert najavio je intenziviranje napada na gerilce koji raketama napadaju Izrael.

Predstavnici palestinske bolnice kažu da su tri poginule osobe iz izbjegličkoga logora al-Bureij bile civili: jedna žena, 18-godišnjak i 16-godišnjak. Četvrta poginula osoba bila je Hamasov gerilac koji je stradao u okršaju s Izraelcima, priopćio je Hamas.

Pročitajte i ovo Napad na civile u Gazi Kako dopremiti humanitarnu pomoć? Izraelci pobili više od stotinu gladnih Palestinaca: Objavljene snimke razotkrivaju stanje panike, nemoći i užasa Joe Biden, američki predsjednik Uoči napada na Rafah Biden uputio važnu poruku Netanyahuu: "Milijun ljudi je tamo pronašlo utočište, napad bi značio katastrofu"

Za vrijeme te operacije gerilci su ispalili protutenkovsku raketu i ranili petoricu izraelskih vojnika. Akcija je pojačala napetost uoči posjeta američkoga predsjednika Georgea W. Busha Izraelu i okupiranoj Zapadnoj obali. Bushev posjet počinje u srijedu.

Okršaj je završio kad su se u sumrak Izraelci povukli. Ranili su još najmanje 34 Palestinaca, među kojima su bile i četiri žene i sedmero djece, a ranjena su i petnaestorica gerilaca.

Olmert je na sastanku svoga kabineta rekao da je ministar obrane Ehud Barak naredio snagama sigurnosti da "pojačaju izraelske akcije" u Gazi. Ta je naredba došla nakon što su prošli tjedan gerilci ispalili raketu koja je pogodila izraelski grad Ashkelon, a dotad nijedna raketa nije došla tako daleko.

U izbjeglički logor al-Bureij izraelska je vojska ušla u nedjelju u zoru, objavili su palestinski i izraelski vojni izvori.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene