Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olmert: Izrael će nastaviti s gradnjom naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael će nastaviti s gradnjom naselja u okupiranom istočnom Jeruzalemu, rekao je premijer Ehud Olmert američkoj državnoj tajnici Condoleezzi Rice koja je u posjetu Izraelu kritizirala plan gradnje naselja na okupiranim palestinskim teritorijima.

Izraelski mediji prenijeli su da je Olmert rekao Condoleezzi Rice kako Izrael neće zauzimati nove palestinske teritorije, ali će graditi židovska naselja u onim dijelovima Jeruzalema koje kani zadržati u sklopu konačnoga dogovora s Palestincima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

Olmert i Rice sastali su se u nedjelju navečer nakon što je Rice razgovarala s izraelskom ministricom vanjskih poslova Tzipi Livni i palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom.

Na tim je sastancima Rice napala izraelske planove gradnje naselja i rekla da takvi planovi mogu 'štetiti' mirovnome procesu. 

izrael inzistira na gradnji kako bi smjestio ljude iz tzv. 'prirodnog prirasta' doseljenika na Zapadnoj obali u području koje se nada zadržati nakon konačnog dogovora. To je i istočni Jeruzalem koji je Izrael zauzeo ratom 1967., a Palestinci ga vide kako svoj budući glavni grad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene