Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajina povlači vojsku

Turčinov: Zbog prijetnje životima naših vojnika, premještamo postrojbe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su nedavno izjavljivali kako ne planiraju odlazak ukrajinske vojske s Krima, Ukrajina ih ipaki povlači.

Ukrajina će povući svoje vojnike s Krima suočena sa stalnim provokacijama ruske vojske, izjavio je u ponedjeljak predsjednik ukrajinskog parlamenta i vršitelj dužnosti ukrajinskog predsjednika Oleksander Turčinov, a prenose ukrajinski mediji.

Pročitajte i ovo Posljedice napada na Harkiv - 3 borbe u Ukrajini Nova ofenziva: Više od 30.000 Rusa napada Harkiv Ilustracija entuzijazam je izblijedio Razočarenje među ukrajinskim časnicima za regrutaciju: "Jednoga će ih dana njihova djeca pitati što su radili za vrijeme rata"

Ruske snage zauzele još jednu vojnu bazu na Krimu

'Nacionalno vijeće za obranu i sigurnost Ukrajine naredilo je ministarstvu obrane da provede premještanje vojnih postrojbi na Krimu i evakuaciju njihovih obitelji', dodao je on.

Turčinov je rekao u parlamentu nakon što su ruski vojnici ušli u ključnu ukrajinsku mornaričku bazu nedaleko od Feodosije da je takva odluka donesena zbog 'prijetnje životima i zdravlju naših vojnika' i njihovih obitelji.

Juncker poziva EU da zaštiti Moldaviju od Rusije

Nekoliko dana ranije zapovjednik ukrajinske mornarice Sergej Gajduk izjavio je da se ne planira odlazak ukrajinske vojske s Krima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene