Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Filmski bijeg iz zatvora

Žlicom iskopao rupu u stropu i pobjegao kroz ventilaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičenik za nekoliko ubojstava, Oleg Topalov, suđenje je čekao u jednom od najbolje čuvanih ruskih zatvora. No, ni visoka razina nadzora nije ga spriječila da uspije u svom naumu - bijegu uz pomoć žlice.

Oleg Topalov od 2011. godine čeka suđenje za dvostruko ubojstvo u jednom od najstrožih i najbolje čuvanih ruskih zatvora Matroškaja Tišina. No, tezu o 'najčuvanijem zatvoru' ovaj je 33-godišnjak uspio pobiti domogavši se slobode pomoću - žlice.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Topalov je dugo kopao rupu u stropu svoje ćelije te je konačno, oslobodivši si put, uspio pobjeći kroz ventilacijski sustav i potom preko vanjskog zida zatvora pomoću improviziranog užeta napravljenog od zatvorske posteljine.

>> 5 nevjerojatnih slučajeva bijega iz zatvora!

No, njegova sreća nije dugo trajala. Jučer ga je moskovska policija uhvatila u jednom lokalnom parku, piše RIA. 'Nije ni pokušao bježati jer mu je noga teško ozlijeđena', rekli su u ruskom Ministarstvu unutarnjih poslova.

U hvatanju bjegunca veliku je ulogu imao i policijski pas Ert koji će za nagradu dobiti ekstra veliku vreću najbolje pseće hrane, kažu u centru za pse tragače. Nagrađeni će biti i policajci koji su uspjeli uhvatiti Topalova, njihova nagrada bit će nešto drugačije od Ertove, svaki od njih dobit će premiju od 100.000 rubalja (oko 15.000 kuna).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene