Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbacila ga kao vreću krumpira

Posvojeno dijete vratila s porukom 'ne želim ga'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
26-godišnja medicinska sestra Torry-Ann Hansen uputila je svog posvojenog sedmogodišnjeg sina u avion iz SAD-a za Moskvu. Više ga nije htjela.

Malenog Artema Saveliva posvojila je prošle godine iz ruskog sirotišta, a živjela je s njim u Tennesseeju. Promijenila mu je ime u Justin Artyom Hansen, prenosi Daily Mail. Poslala ga je na desetosatni let u Moskvu s porukom 'Više ga ne želim'. U ruksak mu je stavila slatkiše, kekse i bojice, a dječaku je rekla da ide na izlet u Moskvu.

Pročitajte i ovo Hrvati u Zambiji Poznati datumi ročišta Hrvati u Zambiji izjasnili se da nisu krivi: ''Pravda se samo odgađa, to mora biti deprimirajuće'' Posvajanje djece - 3 I dalje puno pitanja Nova pravila za posvojitelje iz trećih država: Evo što se promijenilo, ali dio problema još nije riješen

Majka je preko interneta turističkom vodiču uplatila 200 dolara da dočeka dječaka i odvede ga u policiju. Dječaka je preuzela moskovska policija i pronašla poruku u kojoj je 'brižna majka' napisala da želi poništenje posvojenja i optužila je sirotište za prešućivanje djetetovih poremećaja u ponašanju. Rusi su posljednji navod ljuto odbacili te rekli da je dječak jedino tvrdoglav. Kažu da nikad nisu imali ovakav okrutan slučaj. 

Ruski službenici nisu dopustili američkom konzulatu da pristupi djetetu. 'Ako ga je ova američka majka izbacila iz zemlje kao vreću krumpira, mi ćemo se brinuti za dječaka,' rekli su. Dječak se biti smješten u rusko sirotište. Medicinska sestra ima i biološkog sina, a za ovog tvrdi da je mentalno nestabilan i da joj je to bilo prešućeno kad ga je posvajala.

'Nasilan je i ima psihopatskih problema. Lagali su mi,' pisalo je u njezinom pismu. 'Nakon što sam dala sve od sebe za njega žao mi je što za dobro moje obitelji, prijatelja i mene same, više ne želim biti njegova majka.' Dječakova prava majka brinula se za njega do šeste godine, ali joj je oduzet jer je alkoholičarka.

Nakon ovog incidenta ruski ministar je izjavio da bi Rusija trebala prekinuti posvajanja djece američkim posvajateljima. Dodao je da bi ih trebalo zamrznuti sve dok SAD i Rusija ne potpišu međunarodni sporazum, prenosi AP.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene