Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozbiljna prijetnja

Okorjeli engleski huligan najavio: Dolazimo na EURO s Rusima tući muslimane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Isti je huligan već zatvoren u Francuskoj jer je 1998. godine sudjelovao u napadima na policiju i navijače Tunisa.

James Shayler, 50-godišnji engleski huligan koji je dobar dio života proveo iza rešetaka i kojeg je franuska policija već upoznala 1998. godine, potvrdio je da će osiguranje ovog ljeta tijekom Europskog nogometnog prvenstva imati pune ruke posla. 

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici

Naime, prema njegovim najavama, stadionski huligani nimalo ne misle olakšati život policiji u situaciji kada ionako mora brinuti o eventualnim terorističkim prijetnjama.

Njegova poruka zvuči doista zastrašujuće, a kaže da će se engleski huligani udružiti s rukim kolegama i da će zajedno napadati muslimane, prenosi Daily Mail.

Englezi i Rusi se nalaze u istoj skupini, a njihove će reprezentacije snage odmjeriti 11. lipnja u Marseilleu, gradu u kojem je prema neslužbenim podacima čak trećina žitelja islamske vjere.

Taj je dvoboj još od izvlačenja skupina označen kao utakmica vrlo visokog rizika, no Shalyer sada tvrdi da policija neće morati brinuti o međusobnim sukobima dviju 'navijačkih armada' izuzetno sklonih nasilju.

"U kontakstu sam s vođama navijača Zenita. Upravo će mi oni kupiti kartu za utakmicu, pa ću ogled gledati s tribine na kojoj će biti Rusi", kazao je medijima Shayler, huligan kojem je još 1998. godine nadjenut nadimak "Marseilleska svinja".

Shayler je tada, tijekom Svjetskog prvenstva, predvodio engleske huligane u napadima na policiju i tuniske navijače - upravo u Marseilleu - zbog čega je proveo puna dva mjeseca u tamošnjem zatvoru i zbog čega je istjeran iz Francuske uz zabranu povratka u tu državu na godinu dana.

Godinu dana kasnije osuđen je i u Engleskoj, na sedam i pol godina zbog raspačavanja kokaina, a ponovo je zatvoren i 2008., tada na pet godina, jer je organizirao pljačku. 

S obzirom na prošlost tog navijača Leeds Uniteda, britanska je policija već upozorila francuske kolege na što je spreman, a njegove su prijetnje prihvaćene vrlo ozbiljno.

Prizor iz 1998. godine, kada su se u Marseilleu sukobili engleski i tuniski navijači.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene