Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2 godine i 9 mjeseci

Okončana najdulja otmica broda: Evo zašto pomorci nisu prije spašeni!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojne snage somalske pokrajine Puntland izvjestile su kako su oslobodile 22 taoca, čiji su brod Iceberg 1 zarobili pirati kod obale Jemena još 2010. godine.

Spašavanje posade koju su činili pripadnici više nacija, dovršeno je nakon dvotjedne borbe s piratima i opsade plovila. Brod koji je plovio pod Panamskom zastavom zarobljen je u Adenskom zaljevu još u ožujku 2010. godine, javlja The National.

Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama... Slika nije dostupna Plaćena otkupnina Somalski gusari oslobodili malteški brod

>>55 ljudi se utopilo kod obale Somalije

No zašto je spašen tek sada? Vlasnik iz Dubaija nije bio osiguran, pa je odbio platiti otkupninu i jednostavno je ignorirao molbe obitelji otete posade.

Vlade nacija zarobljenih mornara, kojih je bilo više od 20, nisu pokušale poduzeti akciju spašavanja. Međunarodne anti-piratske snage također nisu učinile ništa zbog straha da bi oslobađanje prouzročilo velike žrtve. Na kraju su ih nakon gotovo 3 godine oslobodili Somalci, pa strani mediji ovo zovu i najduljom otmicom broda u povijesti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene