Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraje užasa u Nairobiju

Okončan lov na teroriste: 'Posramljeni su i poraženi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kenijske su vlasti objavile da je lov na teroriste u trgovačkom centru u Nairobiju potpuno okončan. Ubijeno je pet, a uhićeno 11 napadača.

Četverodnevna drama u trgovačkom centru Westgate u glavnom gradu Kenije Nairobiju napokon je potpuno okončana, izvijestio je danas kenijski predsjednik Uhuru Kenyatta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najgori od najgorih FOTO Ovo je deset najopasnijih ljudi na svijetu Slika nije dostupna Al-Šabab Tko su uopće teroristi koji su izveli pokolj u Nairobiju?

Pet napadača je ubijeno, a 11 osoba je uhićeno, kazao je Kenyatta u televizijskom obraćanju naciji, dodajući da su 'napadači posramljeni i poraženi'.

>> FOTO Istražuje se je li 'Bijela udovica' umiješana u pokolj u Keniji

U svom je govoru potvrdio da je život u pokolju, za koji je odgovornost preuzela somalska islamistička militantna skupina al-Šabab, izgubilo najmanje 67 osoba - 61 civil i šestorica vojnika. Zbog stradalih je proglasio trodnevnu nacionalnu žalost, koja počinje u srijedu.

Broj mrtvih vjerojatno nije konačan, s obzirom da iz trgovačkog centra još nisu izvučeni svi leševi. Tijekom krvavog obračuna, nekoliko se katova Westgatea urušilo, piše BBC.

Ukupno je ozlijeđeno više od 170 osoba, a u bolnici je zadržano njih 60-ak. Kenyatta nije mogao potvrditi jesu li neki od napadača bili državljani SAD-a te je li u svemu sudjelovala i jedna Britanka. Rekao je da su u tijeku forenzičke analize koje bi mogle razotkriti pravi identitet ubijenih napadača.

'Pravda će stići te kukavice, njihove suradnike i naredbodavce, ma gdje bili', upozorio je predsjednik Kenije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene