Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Red za zatvor u Srbiji

Oko 5.500 osuđenika čeka red za izdržavanje kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 5500 osuđenika čeka u Srbiji na red za izdržavanje kazne, jer su zatvori tijesni i nema mjesta za sve njih, prenose u srijedu beogradski elektronički mediji vijest iz lista 'Politike'.

Primjerice, niški zatvor optimalno može primiti oko 850 osuđenika, ali je u ovom trenutku prepun - u njemu je čak 1100 zatvorenika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osuđeni na smrt U 30 godina u američkim zatvorima pogubljeno 200 nevinih Slika nije dostupna Dekapitacija ili Džihad Saudijska Arabija šalje 1.200 osuđenika na smrt da se bore protiv Assada u Siriji

Osuđenici na izdržavanje kazne odlaze po sudskim odlukama i rješenjima, a zatvorske ustanove prave raspored, kazao je za beogradsku 'Politiku' predsjednik Okružnog suda u Nišu Danilo Nikolić.

Podatak da trenutačno oko 5500 osuđenika u Srbiji čeka na red za izdržavanje kazne govori u prilog izgradnji novih kaznionica, kazao je načelnik Odjela za tretman Uprave za izvršenje sankcija Damir Joka. 

Dodao je da je sada u zatvorima 9800 osoba, od kojih pravomoćne kazne izdržava 7000, a preostalih 2800 pritvoreni su u zatvorima protiv kojih se još vodi postupak ili su tu zbog odgojnih mjera i prekršaja, piše 'Politika'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene