Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spas za mnoge

OIC obećao 350 mil. dolara pomoći za Somaliju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacija islamske konferencije (OIC) na izvanrednom je summitu održanom u Istanbulu, obećala Somaliji pomoć od 350 milijuna američkih dolara, izvijestio je u glavni tajnik OIC-a Ekmeledin Ihsanoglu.

'Osigurali smo 350 milijuna dolara pomoći. Nadamo se da ćemo uskoro uspjeti doći do svote od 500 milijuna dolara', rekao je na konferenciji za novinare održanoj na kraju summita.

Britanci su u srijedu izvijestili kako bi u Somaliji od gladi moglo umrijeti na stotine tisuća djece ukoliko međunarodna zajednica ne reagira na odgovarajući način na glad u toj zemlji. Britanci su se za pomoć Somaliji obvezali prikupiti više od 60 milijuna funta, nastojeći pomoći humanitarnim organizacijama koje tvrde kako je riječ o najtežoj suši koja je pogodila Somaliju, Keniju i Etiopiju. (Hina)

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Čestitao Putinu na pobjedi Turski predsjednik Erdogan: "Turska je spremna pomoći kako bi Rusija i Ukrajina započele pregovore" Hrvatski Crveni križ pomaže u potresu Zahvala od srca Hrvatski Crveni križ uputio apel za pomoć stradalima u potresu u Turskoj i Siriji: Otvoren donacijski telefon

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene