Obavijesti Video Pretražite Navigacija

OHR: Nema zavjere oko Dytonskog sporazuma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu odbacio je tvrdnje člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića da je tekst Daytonskog sporazum izmijenjen neprimjerenom intervencijom nekadašnjeg Visokog predstavnika Carla Bildta.

Glasnogovornik OHR-a Mario Brkić izjavio je u Sarajevu kako se interveniralo samo zbog tiskarske pogreške koja je naknadno opažena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imenovanje na osam mjeseci Radmanović preuzeo dužnost predsjedatelja Predsjedništva BiH Slika nije dostupna Radmanović će inzistirati na ravnopravnosti

Kazao je kako je zbog te pogreške postojala zabuna oko toga kada Predsjedništvo BiH treba odlučivati konsenzusom, odnosno u kojim slučajevima odluke donosi državni vrh, a u kojim ostala tijela središnje vlasti BiH.

Radmanović i njegovi pravni stručnjaci drže kako je Bildtovom intervencijom Predsjedništvu namjerno uskraćen dio ovlasti koje bi ono moralo imati.

'Nema nikakve zavjere', izjavio je Brkić komentirajući tvrdnje iz Radmanovićeva ureda.

On je podsjetio kako je OHR na vrijeme izvijestio Predsjedništvo BiH o korekcijama koje valja obaviti te da se tome nikada nitko nije protivio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene