Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objaviljeno na Twitteru

Ogranak al Qaede napustio baze na sjeverozapadu Sirije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Washington je u utorak izvijestio da je u zračnim udarima "likvidirao" pripadnike Khorasana, omanje islamističke skupine bliske al Qaedi.

Fronta al Nusra, sirijski ogranak al Qaede, objavio je u srijedu da je napustio položaje u pokrajini Idlebu, na sjeverozapadu zemlje, dan nakon američkih udara na džihadističke baze.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

I salafistička skupina povezana s Al Nusrom, Ahrar al Sham, evakuirala je svoje položaje u istoj pokrajini, javlja Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) koji se oslanja na široku mrežu civilnih, medicinskih i vojnih izvora.

Al Nusra je na Twitteru objavila da je "napustila većinu" svojih baza u Idlebu.

"Tisuće boraca Al Nusre i Ahrar al Shama su napustile svoje baze u pokrajini Idlebu", navodi SOHR.

Ahrar al Sham, javlja ta nevladina organizacija, zatražio je od civila da se "udalje od njihovih baza".

Washington je u utorak izvijestio da je u zračnim udarima "likvidirao" pripadnike Khorasana, omanje islamističke skupine bliske al Qaedi koja je pripremala "velike napade" na zapadne ciljeve i na američkom tlu. Ta je skupina, ocjenjuje Pentagon, povezana s Al Nusrom.

Militanti i SOHR misle pak da je na meti udara bila Fronta al Nusra koja se 2012. pojavila u sirijskom sukobu.

Na meti američkih udara bili su objekti i batteruze za uvježbavanje na području smještenom između pokrajine Alepa, na sjeveru i susjedne pokrajine Idleba.

Washington i njegovi arapski saveznici izveli su i nekoliko udara na sjeveru i na istoku Sirije na skupinu Islamsku državu (IS), što su prvi udari na sirijskom tlu od početka ofenzive protiv IS-a koji je zauzeo velike dijelove Sirije i Iraka. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene