Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad sa svih strana

Ofenziva Al-Nosre i pobunjenika na grad Idleb u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fronta Al-Nosra, ogranak Al-Kaide u Siriji, i pobunjeničke postrojbe krenule su u ponedjeljak u zoru u opsežnu ofenzivu na sirijski grad Idleb, jedno od uporišta režima na sjeverozapadu zemlje, izvješćuje nevladina organizacija.

Grad s gotovo 165.000 stanovnika prije rata, potpuno je pod nadzorom režima Bašara al-Asada. Istoimena pokrajina, naprotiv, jedno je od glavnih uporišta pobune koja ga želi zauzeti već više od tri godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi uvjet Sirijski pobunjenici neće obustaviti borbe dok ne prestane rusko bombardiranje Slika nije dostupna Pregovori Sirijska oporba stigla u Ženevu, želi testirati Asada

"Od zore traju žestoki sukobi između režimskih postrojbi koje podržava Narodna obrana (prorežimska milicija) i boraca Al-Nosre te islamističkih pobunjeničkih postrojbi blizu vojnih barikada oko Idleba", javlja Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Britanski džihadist želio se vratiti iz Sirije, ali sada je kasno...

Pobunjenici su pokušali i ranije zauzeti grad ali je to prvi put da je napad vođen sa svih strana, istaknuo je Rami Abdel Rahman, direktor nevladine organizacija koja raspolaže širokom mrežom informatora diljem Sirije.

Najmanje pet pobunjeničkih boraca Al-Nosre ubijeno je, po nevladinoj organizaciji koja nije bila u mogućnosti iznijeti podatke o gubicima na strani režima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene