456369
456369
456369
456369
456369

OESS: "Trumpova izjava da su izbori namješteni je puko nagađanje"

  • , 08.11.2016., 13:55
  • Autor:
  • komentara

Glavna koordinatorica izborne promatračke misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Sjedinjenim Državama nazvala je "pukim nagađanjem" izjavu republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa da su izbori namješteni.

 
 
 
 
Foto: AFP
Foto: AFP

"Takvo puko nagađanje je jako loše za politiku", izjavila je Christine Muttonen za austrijsku radio postaju Oe1 dodajući da to dovodi do toga da ljudi "okreću leđa" političkom procesu.

"Demokraciji uvijek štete neprikladne, zločeste i jako polarizirajuće izjave i nagađanja", kazala je ona.

OESS, koji nadgleda izbore diljem svijeta, poslao je 300 promatrača iz 43 zemlje u SAD. Za usporedbu, 2012. bilo ih je samo 57, a Muttonen je rekla da je razlog porasta njihovog broja "vrlo velik interes".

Međutim, također je kazala da ih u nekim državama nema, kao na primjer u Teksasu i Arizoni. Neke države imaju zakon koji zabranjuje međunarodne promatrače, dodala je ona, i "radije to rade sami".

"To je naravno u suprotnosti onome na što su se obvezale sve članice OESS-a (među kojima su i Sjedinjene Države) da su međunarodni izborni promatrači dobrodošli", istaknula je Muttonen. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se