Obavijesti Video Pretražite Navigacija

OESS neće biti na ruskim izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Portugalsko predsjedništvo Europske unije izrazilo je žaljenje što je otkazan dolazak promatrača OESS-a na ruske izbore zbog "neviđenih restrikcija" ruskih vlasti.

"Predsjedništvo EU-a žali što zbog neviđenih ograničenja i brojnih zapreka birokratske naravi OESS-ov Ured za demokratske ustanove i ljudska prava neće biti kadar da potvrdno odgovori na poziv Ruske Federacije za promatranje ruskih parlamentarnih izbora" 2. prosinca,
priopćio je EU.

Pročitajte i ovo Moćne putovnice - 1 Prema Passport Indexu Objavljen popis najmoćnijih putovnica na svijetu, provjerite na kojem mjestu je Hrvatska Ilustracija Otkrio glasnogovornik Izrael neće obnoviti vizu UN-ovoj dužnosnici za humanitarnu pomoć: "Nije objektivna i nepristrana"

I Europska komisija je u petak izrazila žaljenje zbog otkazivanja misije i pozvala je Moskvu na demokratske izbore.

"Očekujemo od Rusije da održi obećanja koja je predsjednik Vladimir Putin dao na summitu EU-Rusija u Mafri, u listopadu, da će izbori biti slobodni i da će poštovati međunarodne standarde za demokratske izbore", istaknuo je lasnogovornik.

Na tom summitu je ruski predsjednik Vladimir Putin, nakon nekoliko tjedana nesigurnosti i napetosti s OESS-om, potvrdio da će njegova zemlja pozvati promatrače OESS-a na parlamentarne izbore 2. prosinca.

No OESS je u petak izjavio, najavljujući otkazivanje svog dolaska, da su mu, unatoč opetovanim pokušajima da dobije ulaznu vizu za svoje stručnjake, "vize redovito bile skraćivane".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene