Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija 'Lutka'

Odvjetništvo BiH traži tjeralicu za Keljmendija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo BiH zatražilo je raspisivanje međunarodnih tjeralica za osumnjičenima, koji nisu pronađeni u velikoj prošlotjednoj akciji.

Državno odvjetništvo BiH zatražilo je u ponedjeljak raspisivanje međunarodnih tjeralica za više osumnjičenih koji nisu pronađeni u velikoj prošlotjednoj policijskoj akciji u toj zemlji, a mediji tvrde da je među njima i zahtjev za uhićenjem Nasera Keljmendija, podrijetlom s Kosova, koji se nalazi na popisu osoba američke vlade koje su povezane s međunarodnom trgovinom drogom.

Glasnogovornik državnog odvjetništva Boris Grubešić potvrdio je u ponedjeljak da je sudu BiH upućen zahtjev za raspisivanje međunarodnih tjeralica u okviru akcije koja nosi naziv 'Lutka'. Pojasnio je i da je zatraženo određivanje pritvora za osobe koje trenutačno nisu dostupne pravosudnim tijelima BiH.

Pročitajte i ovo GP Slavonski Brod Mnogi su spajali Kolone na granicama, a sezona još nije pravo ni počela: Na prijelaz se čeka satima Volodimir Zelenski Još jedna u nizu Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

>> Sastanak ministara u Sarajevu: 'Znamo gdje se nalazi Naser Keljmendi'

Mediji u BiH navode da se vođa narkomafije u BiH Naser Keljmendi najvjerojatnije sklonio u svom rodnom mjestu Peći na Kosovu, nakon što je utvrđeno da je još prošloga tjedna boravio u Crnoj Gori. Keljmendi je ranije ove godine uvršten na popis osoba kojima je zabranjen ulazak u SAD.

Njegov hotel na Ilidži pretražen je u okviru velike policijske akcije prošlog tjedna, u kojoj se osumnjičeni terete za najteža kaznena djela poput ubojstava, pljački i krijumčarenja droge.

Istragom su obuhvaćene ukupno 43 osobe, a policija tvrdi da su pripadnici kriminalne hobotnice imali pomagače u sigurnosnim službama i tijelima vlasti BiH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene