Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka teška 150 kilograma

Oduzeli im sedmero djece 'da ne postanu debeli poput njih'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednom pretilom britanskom bračnom paru socijalna je služba oduzela tek rođenu djevojčicu i još šestero starije djece. Strahuju naime, da ne postanu pretili kao i njihovi roditelji.

Socijalna je služba prvo preuzela nadzor nad troje djece, a potom su došli i po tek nekoliko sati staru djevojčicu. Kod udomitelja će uskoro biti zbrinuto i preostalo troje djece. Sve iz razloga jer socijalni radnici strahuju kako će djeca, baš kao i njihovi roditelji, postati klinički pretili. Prije zadnje trudnoće, 40-godišnja majka, težila je 146 kilograma. Jedno od njihove djece, tek nešto starije od godine dana, teži čak 25 kilograma, a 12-godišnji dječak čak 101 kilogram. Ništa bolja situacija nije ni kod ostale djece.

Pročitajte i ovo Sanja Musić Milanović Za Dnevnik Nove TV Sanja Musić Milanović o problemu s kojim se mnogi bore: "Situacija kod djece je alarmantna" Davor Štimac Hrvati - debela nacija Predsjednik Hrvatskog društva za debljinu najavio revolucionarnu metodu mršavljenja: "To je kapsula koja se proguta i pretvara u elipsu"

40-godišnjakinja je u ponedjeljak carskim rezom rodila djevojčicu. 28 sati kasnije stigli su socijalni radnici i uzeli novorođenče. 'Samo želim da moja djevojčica dođe kući. Pa ima tek jedan dan', očajna je majka. 'Bio sam na sudu, ali nisu me željeli slušati. Samo su slušali socijalne radnike koji su mene i moju suprugu optuživali da fizičko i emocionalno zlostavljanje djece i zanemarivanje', ispričao je 54-godišnji otac. 'Zaista ne mogu shvatiti zašto nam to rade. Mi smo dobri roditelji. Volimo svoju djecu. Možda im previše dajemo, no to ne znači da smo loši roditelji. Ovo što su nam napravili je bezosjećajno i okrutno'.

Inače, ovo nije prvi put da je socijalna služba reagirala kod ove obitelji. Već u ožujku 2008. rečeno im je da bi njihovo tada šestero djece moglo završiti kod udomitelja zbog prekomjerne težine. Posebna zabrinutost izražena je za troje najmlađe djece. Obitelj je dobila rok od tri mjeseca da djeca smanje težinu. U srpnju ove godine gradsko vijeće namijenilo je 114.000 funti za zapošljavanje stručnjaka koji bi obitelji pomogli u borbi protiv prejedanja. Mediji ne navode je li obitelj odbila ovu ponudu, no tri mjeseca kasnije socijalna služba oduzima djecu na preporuku zdravstvenih radnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene