Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Predstavljen Boeing 787 Dreamliner

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boeing 787 Dreamliner, novi zrakoplov američke tvrtke Boeing, predstavljen je prvi put u nedjelju u javnosti u tvornici blizu Seattlea.

Prvi Dreamliner iz serije pokazao je svoj nos s pilotskom kabinom kroz vrata divovskog hangara industrijskog kompleksa Boeinga u Everettu, 40 km sjeverno od Seattlea, pozdravljen bljeskalicama fotografa i pljeskom nekoliko tisuća uzvanika koje je pozvao američki proizvođač.

Pročitajte i ovo Melania Trump (Foto: AFP) Nema je 25 dana Pa gdje je Melania Trump? Glasine i pošalice o tome gdje je američka prva dama sve su luđe Melania Trump (Foto: AFP) Operirala dobroćudni tumor Nije viđena u javnosti od 10. svibnja: Melania Trump neće se pojaviti na dva nadolazeća događanja

"Dame i gospodo, evo vašeg Boeinga Dreamlinera!", uzviknuo je Mike Bair, osoba odgovorna za program zrakoplova, po završetku jednosatne svečanosti popraćene klasičnom glazbom.

Tog se trenutka više tisuća zaposlenih uputilo prema letjelici zbog fotografiranja i razgledavanja letjelice.

787, srednje i dugolinijski zrakoplov prosječnog kapaciteta, koji je Boeing prodao već u 677 primjeraka što predstavlja najbolje lansiranje komercijalne letjelice u njegovoj povijesti, prvi je potpuno novi zrakoplov tog proizvođača nakon dugolinijskog 777 prije 13 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene