Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrtke plaćaju zbog melamina

Odšteta roditeljima djece oboljele zbog mlijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset dvije kineske tvrtke za preradu mlijeka upletene u skandal koji je izbio kada je otkriveno da mlijeko sadrži otrovni melamin, isplatit će odštetu obiteljima oboljele djece, objavilo je Udruženje za mliječne proizvode Kine na svojoj internet stranici.

Osim odštete svakoj od obitelji oko 300.000 registriranih žrtava mlijeka zagađenog melaminom, 22 tvrtke preuzet će i eventualne buduće medicinske troškove. Prema podacima China Business News u fondu se nalazi oko 160 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Neizreciva tuga FOTO Dankini roditelji u Boru zapalili svijeću: Otac u suzama poljubio pa ostavio plišanog bijelog medvjedića USB-stick i CD Pokušaj zataškavanja? Skandal na fakultetu zbog jednog USB-a: "Očito teško podnose odluku Povjerenstva"

Roditelji 294.000 djece oboljele zbog konzumacije mlijeka koje je sadržavalo melamin trebali bi primiti između 30.000 i 50.000 juana, izvijestio je u ponedjeljak China Daily, pozivajući se na informaciju koju je ovog vikenda iznio gospodarski časopis Caijing. Obitelji preminulih beba dobit će po 200.000 juana, prema istom izvoru.

U aferu koja je izbila u rujnu upletene su ukupno 22 tvrtke za preradu mlijeka i cijela lepeza proizvoda koji sadrže mlijeko. Najmanje šest osoba pojavilo se na sudu u Hebeiju u petak, ali još nije donešena niti jedna presuda. Još četiri osobe izići će pred sud u ponedjeljak, prema službenoj agenciji Nova Kina. U srijedu počinje proces bivšem direktoru Sanlua Tian Wenhuu u Shijaiazhuangu.

Postoji mogućnost da su trgovci dodali melamin u mlijeko tih tvrtki kako bi prikrili da je razrijeđeno vodom. Melamin u malim količinama ne stvara probleme, ali u velikima može izazvati stvaranje bubrežnog kamenca i otkazivanje bubrega.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene